17 december 2011

Ik heb de laatste weken wat minder tijd gehad om de pagina te updaten. Toch is er veel gebeurd nadat het dak vernieuwd is. Alleen zijn er veel dingen gedaan die veel tijd vergen maar waarvan je maar weinig ziet. Een voorbeeld hiervan is de electriciteit. In alle kamers zijn de leidingen gefreesd, de dozen in de muren bevestigd en de electriciteitspijpen in de muren vastgezet. Daarnaast zijn nu in alle kamers de belangrijkste isolatiewerkzaamheden klaar.

Plafondisolatie

Overal zit een isolatielaag in met een waarde van 4,55. Volgens het huidige bouwbesluit is 2,5 de gangbare norm. Wat dat betreft merk je dat ook meteen. Als ik een dag het kacheltje voor in de loungeruimte brand is het in alle kamers redelijk aangenaam. Ook de volgende morgen nog. Nu nog de plafonds met gipsplaten afwerken en dan zit alles weer dicht. In de Boerenkamersis dit allemaal al klaar.

Boerenkamer is bijna klaar

Verder is de boerenkamer volledig gestucadoord en ondertussen zijn alle vloeren afgestort.

Vloer gestort in de Engelse kamer

 

Deze muur alleen nog de lambrisering

 

 

 

Al  met al een behoorlijke hoeveelheid werk.

 

 

 

Ook alle leidingen voor verwarming en water liggen in de vloer. Rest alleen nog alle aansluitingen.

Vandaag hebben we de 2e muur van de gang gestucadoord. Dat geeft ook weer een heel ander gezicht. Nu alleen nog het plafond. Daarna moet de vloerverwarming en de boeren tegelvloer nog.

Gang naar de kamers gestucadoord

Ondertussen ben ik ook begonnen met het opbouwen van de badkamers. Toilet en doechebak plaatsen en daarna kan ik beginnen met het betegelen.

Badkamer boerenkamer

 

 

 

 

 

 

 

 

Het streven om de nieuwe kamers in april 2012 klaar te hebben staat nog steeds en lijkt haalbaar. Ik begin wel zo langzaam aan moe te worden na 6 jaar alle vrije tijd besteed te hebben aan de verbouwingen. Maar goed het resultaat mag er straks ook zijn.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *