Verbouwing

Koestal/Woonkamer 

We hadden het idee opgevat een oorspronkelijke berging die tegen het huis aangebouwd was opnieuw te bouwen en die samen met de bestaande woonkamer als nieuwe grote woonkamer in gerbuik te nemen. Helaas kregen we daar geen vergunning voor. Toen onstond het idee om van de voormalige koestal een woonkamer te maken. Allereerst zijn de vloeren uitgebroken. De vloer bleek uit meerdere vloeren te bestaan. Regelmatig is er vroeger een nieuwe vloer over de bestaande gestort. We hebben in totaal 24 ton aan puin uit deze vloer gehaald. Daarna nieuwe funderingen gestort.

Uitbreken koestal

 

 

Woonkamer 3

 

 

 

 

 

 

Woonkamer 2 televisiehoek

 

Woonkamer entree

 

 

 

 

 

 

 

Voor een sfeervolle avond

 

1e Gastenkamer.

De “Lavendelkamer”

Eind 2005 hebben we een begin gemaakt met het verbouwen van 

Uitbreken muur Lavendelkamer

een van de overgebleven slaapkamers. Wij wilden met 1 kamer uitproberen of we B&B leuk zouden vinden. In de betreffende kamer moest eerst een doorbraak gemaakt worden om een mogelijke vluchtweg te creeren en de hooizolder bereikbaar te maken. (zie foto) Daarna is de rest van de kamer aangepakt.

Lavendelkamer als gastenkamer

 

 

 

We hebben geprobeerd alles in het thema lavendel door te voeren. Sindsdien is deze kamer in gebruik als Gastenkamer.

 

 

 

Slaapkamer

Direct in 2005 hebben wij ook de slaapkamer verbouwd. Eerst volledig uitgebroken en daarna opnieuw ingericht. Het is de zonnekamer geworden. Veel geel c.q okertinten gebruikt. Het sloopwerk daarentegen was behoorlijk stoffig. (zie foto)

Het uitbreken van de slaapkamer

 

 

 

 

 

 

Keuken

In Augustus 2005 zijn wij in de boerderij getrokken. Het eerste wat verbouwd moest worden was de keuken. Alles werd uitgebroken, electra vernieuwd, plafond geisoleerd en vernieuwd en er werd een nieuwe keuken geplaatst.   

Het eindresultaat 2
Het eindresultaat

  

De opbouw van de keuken

 

Oude keuken

Een uitgebroken keuken

Eén reactie op Verbouwing

  1. Claudia Freriks schreef:

    Wow Gijs,
    Ik kan me nog goed herinneren dat je het had over het uitbreken van de vloer in de koeienstal. Wat een verschil. Ook de andere kamers zijn echt mooi geworden. Knap.
    Groet,
    Claudia Freriks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *