Zondag 13 november 2011

 

Voor de afgelopen week stond er weer veel op het programma. Wij willen de nieuwe kamers klaar hebben zodra de Floriade begint. Dat is in April 2012. Dus we moeten er stevig tegenaan. Vorig weekend zijn een groot deel van de electrische leidingen voorbereid. Sluiven gefreesd, dozen geplaatst etc. Afgelopen week stond er een grote klus op het programma. De laatste 14 meter van het dak moest nog vernieuwd worden.

14 meter dak te vernieuwen

Wat familie en kennissen vriendelijk gevraagd en jawel hoor we waren met 5 man. Eerst maar eens alle pannen van het dak. Dat zijn er ongeveer 1200. Deze pannen lagen er al op sinds begin 50 tiger jaren. Dus niet allemaal meer heel en uiteindelijk zeer vuil geworden. Nadat de pannen verwijder waren bleken bijna alle spijkers waarmee de panlatten vastzaten dusdanig verroest dat ze geen houvast meer hadden. Dat maakte het verwijderen van de panlatten wel weer een stuk eenvoudiger. Nadat alle latten verwijderd waren hebben we het dak aan deze ene kant dichtgetimmerd. 6 mm multiplexplaten erop. Daarna een dampfolie, niet tengels en uiteindelijk ook nieuwe panlatten.

Al met al is het ons gelukt deze ene kant van het dak in 1 dag klaar te krijgen. Volgende week zaterdag komt de andere kant aan de beurt.

Vele handen maken licht werkDe pannen kunnen er weer op.De pannen kunnen er weer op.

 
 

De pannen kunnen er weer op.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *