5 November 2011

We zijn ondertussen al weer enkele weken verder. Elk weekend is besteed aan de verdere bouw. Sinds de laatste update is de technische ruimte met de verwarmingsketel, boiler en  electrische installatie, bijna klaar.

Technische ruimte

Alle muren van de badkamers zijn klaar. De waterleidingen met de aansluitingen in de badkamers liggen erin. In de gang is het plafond geisoleerd, de electrische leidingen in de muren gefreesd, de contactdozen ingebouwd en het plafond afgewerkt met de dampremmende folie. Het plafond kan nu afgewerkt worden met gipsplaten. Daarna kan ik de gang gaan stucadoren. Verder zijn alle schuine plafonds voorzien van de eerste isolatielaag en zijn ook alle leidingen in de eerste gastenkamer gelegd. In de eerste gastenkamer moet de leiding voor de verwarming nog gelegd worden. Daarna kan daar de vloer afgestort worden. De voorbereiding voor de electrische leidingen in de 2e kamer is bijna klaar. Daarna kan ik beginnen met de leidingen in de 3e kamer. Al met al is dit ook weer veel werk waar je weinig van kunt zien. Volgende week komt er weer een grote klus. Dan moeten de dakpannen van het 2e deel verwijderd worden. De oude panlatten verwijderd en het dak opnieuw dichtgetimmerd, voorzien van een folie, nieuwe tengels en nieuwe panlatten waarna de pannen weer terug kunnen. Uiteindelijk ziet het er dan weer hetzelfde uit als voorheen. toch is er dan weer een grote klus geklaard. Om in april al kamers in gebruik te nemen wordt een hele klus. Maar ja daar ben ik ondertussen aan gewend. Ik klus nu ruim 6 jaar bijna zonder onderbreking. Elke vrije minuut gaat erin zitten. Maar het wordt uiteindelijk ook heel mooi. Toch nog enkele foto’s van de laatste weken.

Plafond is klaar voor de gipsplaten Isolatie plafonddeel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Even wat waterleidingen leggen

 
 
 
 
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.